Tel : 0212 671 40 38 - 0212 671 51 09
Vinç Çeşitleri

İnsan gücüyle yapılamayacak işler teknolojinin ürünü olan makineler kullanılarak yapılmaktadır. Bu makinelerden biri de vinçlerdir. Vincin genelde malzemeleri yükseğe kaldırmakta ve çeşitli doğrultularda hareket ettirilerek fabrikalarda, atölyelerde, açık alanlarda, kapalı alanlarda, katlı binalarda Ve inşaat sahasında istenilen yere götürmekte kullanılmaktadır. Vinçler, monoray vinçler, tek kirişli vinçler, döner arabalı vinçler, sabit vinçler, çift kirişli vinçler, alçak tavan vinçleri, pergel vinçler, gezer köprülü vinçler, portal vinçler ve yandan askılı vinçler">http://www.kangalvinc.com">vinçler olarak oluşur. 

 

Yükün kaldırılması, makaralar üzerinden dolanan tel halatın bir tambura sarılmasıyla sağlanır. Vinç kolunun tepesine bir makara takılmıştır; tamburdan gelen tel halat bu makaranın üstünden geçer, alttaki makaranın çevresinden dolanır ve sonra ucunun bağlı olduğu vinç koluna gelir. Alttaki makara yükün takılı olduğu kancayı taşır. Bu makara halat kıvrımına oturmuştur ve halatın A ve B ile işaretli kollan makarayı taşır. Eğer yükün ağırlığı W ise, A ve B kollan bu yükü eşit olarak paylaşacağından, her biri üzerindeki çekme kuvveti de W’nun yarısı kadar olacaktır. Makara sayısının artırılmasıyla vincin mekanik verimi de artınlabilir. Aynca, halat üzerinde bir çekme kuvveti yaratmak için, halatın sarıldığı tambur, dişli çarkların yardımıyla döndürülür. Böylece tamburu döndürmek için gerekli kuvvet yükün ağırlığından kat kat küçük olabilir ve 200 tonun üzerindeki yükler kolayca kaldırılabilir.

 

Genellikle büyük inşaat alanlarında görülen büyük hareketli vinçler, basit kollu vinçlerin geliştirilmiş bir biçimidir. Bunlar çoğunlukla ray üzerine oturtularak inşaat alanında hareket ettirilebilir. Hareketli vinçlerde vinç kolu genellikle çelik kafes sisteminde yapılmıştır; Vinç tamburu genellikle bir elektrik motoru ile hareket verilir. Ağır parçaların taşınmasının gerektiği büyük atölyelerde gezer köprü vinçler kullanılır. Atölyenin iki yan duvarı arasında yer alan güçlü bir çelik putrel ya da kiriş bu tür bir vincin ana parçasını oluşturur. Bu kirişin iki ucunda, atölye yan duvarlarının üst kesimlerindeki köşebentler üzerine döşenmiş raylar üstünde hareket eden tekerlekler bulunur. Kaldırma donanımı, kiriş üzerinde hareket edebilen ve "kedi" denen bir vinç arabasında taşınır ve böylece yükler atölyenin her yerine ulaştırılabilir.Arabadan aşağı sarkıtılmış küçük bir kumanda panosundan denetlenebilir ve böylece operatör yerde durarak bütün işlemleri yürütebilir.

DİĞER BLOG YAZILARIMIZ
Kangal Vinç Kaldırma Ve Taşıma Makinaları Dış Tic. Ltd. Şti.
İkitelli Organize Sanayi Bölgesi
Demirciler Sanayi Sitesi B 8 Blok No:176
İkitelli / İSTANBUL / TÜRKİYE

Tel : +90(212) 671 40 38
Tel : +90(212) 671 51 09
Tel: +90(212) 671 07 43
Fax : +90(212) 671 40 39